top of page
Search

Cum Să Vă Îmbrăcați La Ședința Foto De Toamnă?


Una din cele mai frecvente întrebări pe care o primesc după rezervarea unei ședințe foto e "cum să ne îmbrăcăm la ședința foto?”. Așa că m-am gândit să fac un fel de mic ghid cu recomandările mele și cu ce ar trebui evitat. Sunt doar sugestii, nicidecum reguli. La sfârșitul zilei acestea sunt pozele voastre, așa că pe voi trebuie să vă reflecte.


Câteva sfaturi și idei de inspirație pentru ținutele pe care să le alegeți la sesiunea foto de familie toamna aceasta:



Sfatul 1: Voi începe prin a spune că cel mai important e să vă simțiți confortabil, să fiți voi înșivă și să vă distrați.


Așa că e important să nu alegeți un stil care nu vă reprezintă doar pentru că dă bine în imagini. Dacă de exemplu sunteți genul de pulover și blugi, purtați pulovere și blugi. Mama nu trebuie să poarte rochie dacă nu se simte confortabil așa, pentru că cel mai important e să se simtă bine. Dacă băieții preferă blugii de exemplu, lăsați-i să poarte blugi, dacă fetițele vor fustițe sau rochițe, lăsați-le să le poarte chiar dacă restul sunt în blugi. Este foarte important ca și copiii să se simtă fericiți. Dacă sunt forțați să poarte ceva ce nu le place, vom avea parte de copii morocănoși la ședința foto și nu vor vrea să coopereze.

O mică sugestie .. oferiți-le voi 2-3 alternative de ținute copiilor (cu care sunteți de acord) și poate e suficient să simtă că a fost decizia lor. Dacă nu, asta e, facem poze si cu costumul de spiderman, sau rochița de prințesă .. asta dacă nu sunteți dispuși să le oferiți mită (orice funcționează mai bine pentru voi)



Sfat 2: Gândiți-vă pe termen lung


Imaginile sunt pentru totdeauna, așa că atunci când alegeți ținutele e mai bine să alegeți ceva mai degrabă atemporal decât la moda. Moda vine și pleacă, stilul se schimbă, doar ținutele clasice au trecut testul timpului și nu se demodează niciodată.



Sfat 3: Coordonați-vă ținutele cu familia


Fiecare familie e unică. Unora le place să își asorteze complet ținutele, de exemplu să fie cu toții îmbrăcați la fel (cu blugi și un pulover alb, pulovere pufoase sau cămăși în carouri). Altora le place să se distreze puțin cu culorile și să încerce să își coordoneze ținutele cu culori complementare. Nu e greșită nicio abordare, fiecare familie știe ce i se potrivește mai bine și cum își imagineaza fotografiile finale.



Mie personal îmi plac tare mult ținutele coordonate, cu culori complementare. Culorile uni și modelele tradiționale, cum ar fi carouri, arată grozav pe cameră. De asemenea, imprimeurile subtile arată grozav.


Dacă unul dintre voi poartă blugi de culoare închisă, celălalt ar trebui să poarte blugi mai deschisi sau pantaloni maro de exemplu. Dacă unul dintre voi poartă un pulover crem, celălalt poate alege o culoare complementară, cu un imprimeu subtil de exemplu.


Un alt lucru pe care îl puteți lua în considerare atunci când alegeți ținutele sunt culorile din casa voastră! Dacă anticipați să vă agățați imaginile pe pereți, gândiți-vă la ce culori vor arăta frumos în designul casei voastre, țineți cont de culorile rafturilor și ale pereților sau de alte accente din încăpere.



Sfat 4: Palete de culori


Alegeți o paletă de culori și rămâneți cu ea! Câteva sugestii cu combinații de culori care îmi plac:

  • maro, auriu, negru, crem

  • verde olive, maro, crem, vișiniu

  • bleu, crem, maro, alb cald

  • galben muștariu, bleu, gri, crem/alb cald

  • maro închis, maro deschis, negru, gri

  • verde închis, maro, negru, gri



Sfat 5: Accesorizați și adăugați straturi


Rețineți că ar putea fi destul de frig, așa că jacheta și accesoriile sunt importante și ele! Toamna este momentul perfect pentru a purta eșarfe, pălării, veste și alte accesorii, în special cele tricotate care arată tare bine! Purtați o buză îndrăzneață sau șosete drăguțe, luați un pulover peste o cămașă cu guler sau așezați o vestă peste un pulover. Sunt atât de multe opțiuni!



Ce trebuie evitat!


Ideal ar fi să evitați îmbrăcămintea cu litere mari, diverse sigle, logo-uri sau grafice uriașe pentru că vor atrage atenția de la fotografie, de la expresiile voastre și vor fi primele lucruri spre care se va îndrepta privirea. Alte modele care cauzează probleme sunt dungile îndrăznețe, modelele sau imprimeurile care se repetă, contrastele puternice (de exemplu dungile alb-negru) sau hainele în culori stridente. Pentru rezultate cât mai bune, e bine să păstrăm lucrurile simple.



În final totul se rezumă la voi, iar fotografiile voastre trebuie să reflecte cine sunteți si propriile voastre amintiri unice, așa că acesta este cel mai important aspect când decideți ce anume vreți să purtați la ședința foto in familie.



Faceți un exercițiu de imaginație cu aceste imagini care vor înfrumuseța pereții casei voastre pentru anii următori și luați în considerare și acest lucru atunci când alegeți ceea ce purtați. Așa veți iubi fotografiile de familie și peste cincizeci de ani la fel de mult ca acum, dacă nu chiar mai mult.

bottom of page